Länsi-Espoon lukiohanke etenee

6.2.2024

Vuoden 2024 ensimmäiseen valtuuston kokoukseen osallistuivat valtuutettu Tiina Aavaparta ja varavaltuutettu Aino Akinyemi.

Valtuusto piti hiljaisen hetken poismenneiden valtuutettujen Ulla Palomäen ja entisen espoolaisen valtuutetun ja kansanedustajan Elsi Hetemäki-Olanderin kunniaksi.

Valtuusto käsitteli Länsi-Espoon lukion hankesuunnitelmaa, jonka edistymistä on toivottu pitkään.  Kuitenkin suunnitelman osalta huolta kannettiin esimerkiksi liikuntatilojen puutteesta. Tiina Aavaparta peräänkuuluttikin puheenvuorossaan liikunta- ja nuorisolautakunnan näkemystä koulun 

Aino Akinyemi ja Tiina Aavaparta. 

Kuva:Aino Akinyemi.

liikuntatilojen suhteen, jota nyt ei suunnitelmassa ole. Aavaparta nosti esille myös koulumatkojen maksuttomuuden maksuttoman opetuksen ollessa kyseessä.  Tämä tarkoittaisi myös lisäkustannuksia kaupungille, mikäli liikuntatiloja ei saataisi koulun yhteyteen.

Valtuusto käsitteli lisäksi Ira Hietanen-Tanskasen valtuustokysymystä liittyen lapsen oikeuksien toteutumiseen ja lapsibudjetointiin Espoossa. Espoo on kuusiokunnista ainoa, joka ei ole mukana Unicefin lapsiystävällinen kunta-mallissa.Lisätiedot:

Aino Akinyemi

Varavaltuutettu

aino.akinyemi@hotmail.com