Eduskuntavaalit 2023

Vasemmiston eduskuntavaaliehdokkaat Espoossa

Olen 47-vuotias Freelance-muusikko (Pop&Jazz Pedagogi AMK), musantuottaja ja IT/kaupan alalta toipuva henkilöstöjohtaja, jokapaikan luuta sekä seriöösi aikaansaaja. Elämääni vaikuttavat myös rakkaat lukio-ikäinen tytär, ammattiviulistina toimiva vaimo sekä kolme kesyrottatyttöä. Lähes all-female panel siis!

Muusikon ammatin ohella olen profiloitunut aktivistina erityisesti pandemian aikana koettujen alojemme työsulkujen aikana jolloin olin esillä yhden miehen mielenilmauksen "200000 ääntä"- tiimoilta keväällä 2021.  Suomen Muusikkojen Liitto palkitsi minut tästä käteni muotoon valetulla Nyrkki-palkinnolla. Lisäksi olen Mitta on täysi!- työryhmän kärkijoukoissa ja ollut järjestämässä suurmielenosoitusta Eduskuntatalon edessä 3.6.2021 sekä Ovet Auki! -mielenosoitusta Senaatintorilla 3.2.2022. Olen myös Freelancemuusikot ry:n johtokunnan jäsen.

Olen 30-vuotias sosiaalityön opiskelija, joka rakastaa luontoa ja kantaa huolta sen monimuotoisuuden heikkenemisestä. Nykyiseltä koulutukseltani olen sosionomi AMK ja olen työskennellyt usean vuoden ajan pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden kanssa. Olen ehdolla eduskuntaan, koska haluan muuttaa yhteiskuntaamme oikeudenmukaisemmaksi niin sorrettujen ihmisten kuin kaltoinkohdeltujen eläinten osalta. Meillä tällä hetkellä maapalloa asuttavilla ihmisillä on vastuu hillitä ja pysäyttää ilmastonmuutos sekä luontokato. Planeettamme ei kestä loputtoman talouskasvun tavoittelua. Vaaliteemani ovat:

1. Rajat metsien kaupallistamiselle

2. Yhteiskunta ihmisten, ei markkinatalouden ehdoilla

3. Turvatut elinolosuhteet eläimille

Olen Elina Rodriguez, 29-vuotias monikulttuurisen perheen äiti ja eläinpoliittinen asiantuntija. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteiden maisteri, pääaineenani ympäristöpolitiikka. 

Vaaliteemojani ovat reilu yhteiskunta, ilmasto ja eläinpolitiikka. Lähden ehdolle, sillä tarvitsemme eduskuntaan ihmisiä edistämään sosiaalisesti ja ekologisesti kestävää yhteiskuntaa. Minulle tärkeitä arvoja ovat muun muassa intersektionaalinen feminismi, eläinoikeudet, ilmasto- ja ympäristökestävyys sekä ihmisoikeudet.

Yksilökeskeisyyttä korostava yhteiskunta saa meidät tuntemaan riittämättömyyttä. Haluan haastaa tätä ajattelua. Yhteisöllisyys on voimaannuttavaa ja luo hyvinvointia sekä edistää demokratiaa. 

Yhdessä kohti kestävää ja oikeudenmukaista maailmaa!

Olen 57 -vuotias Vasemmistoliiton ehdokas Espoosta. Perheeseeni kuuluu vaimo ja kaksi aikuista lasta. Ammatiltani olen kirvesmies ja vastavalittu pääluottamusmies.

Rakennusalalla olen toiminut 25 vuotta ja sitä ennen toimin kulttuurin parissa. Lähinnä teatterin. Nämä kaksi ovat lähellä sydäntäni myös politiikan saralla. Rakennuksilla suurinta huolta herättää monien työvaiheiden ulkoistaminen. Tämä aiheuttaa työntekijöille taloudellista epävarmuutta, mutta myös normaalisti työpaikkaan kuuluvien sosiaalisten suhteiden puuttumisen.

Kulttuurin puolella haluaisin olla vahvistamassa rakenteita, joissa nopeastikin muuttava maailman tilanne ei suistaisi taideorganisaatioita epätoivoon ja köyhyyteen.

Harrastuksiini kuuluu lukeminen, teatteri, erämaavaellus ja pubivisailut

Olen Juho Salmi, 41-vuotias perheenisä, palvelupäällikkö ja muusikko Uudeltamaalta. Koulutukseltani olen sosionomi (AMK) ja medianomi (AMK), eli olen sosiaalialan ja media-alan ammattilainen.

Työskentelen Omnian Nuorten työpajoilla päivittäin espoolaisten nuorten hyvinvoinnin, osallisuuden ja työllisyyden edistämiseksi. Näiden asioiden puolesta haluan työskennellä myös valtakunnallisesti kansanedustajana.

Meidän tulee rakentaa ekologisesti kestävää hyvinvointivaltiota, jossa jokainen voi tulla kuulluksi ja kohdatuksi. Palveluiden tulee vastata ihmisten palvelutarpeeseen oikea-aikaisesti ja ihmisten omaa toimijuutta edistävästi. Olen myös laulaja-lauluntekijä ja uskon, että kulttuuri kuuluu kaikille!