Espoolaisten palveluista on huolehdittava myös hyvinvointialueelle siirryttäessä - vanhuksista, vammaisista ja henkilöstövajeesta on huolehdittava koko ajan: ratkaisuissa ei voi odotella!

28.1.2022

Vuoden 2022 ensimmäisessä valtuuston kokouksessa keskusteltiin paljon Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueelle siirtyvistä palveluista - ja Espoon sekä Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen yhteistyön merkityksestä.


Vammaisten ja vanhusten kuljetuspalveluiden järjestämisestä vastaavassa Kulkukeskuksessa on koko olemassaolonsa aikana ollut vaikeita ongelmia, joihin on jo vuoden ajan luvattu helpotusta virkamiesten toimesta. Pienistä parannuksista huolimatta kuljetuspalveluissa on edelleen merkittäviä ongelmia. Luvattuja parannuksia ei ole vuoteen tullut, koska ilmeisesti odotellaan siirtymistä tulevalle hyvinvointialueelle. Tämä tietäisi ikäihmisille ja vammaisille vielä kokonaista vuotta vaikeiden, arkea ja toimintakykyä lamauttavien kuljetusongelmien kanssa.

Espoon Vasemmiston valtuutettu Tiina Ahlfors otti kantaa RKP:n esittämään Kulkukeskus-aloitteeseen toteamalla, että mikään muu kilpailutus Espoossa ei ole mennyt yhtä huonosti: ”Yleensä epäonnistuneet kilpailutukset korjataan, mutta tämä on venynyt ja jälkihoito on hoidettu huonosti.” Ahlfors pitää täysin käsittämättömänä, että juuri vanhusten ja vammaisten kohdalla tämä prosessi kestää luokattoman pitkään.

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠
”Ei voi olla niin, että koko tämä vuosi mennään tällä tavalla, kun puhutaan hankalassa asemassa olevien ihmisten arjen sujumisesta!” Ahlfors sanoo. Kuljetuspalvelut ollaan siirtämässä Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueelle, mutta uusi kilpailutus on tulossa vasta loppuvuodesta. Kaupunginjohtaja lupasi jälleen, että epäkohdat korjataan pikaisesti, mutta voivatko vanhukset ja vammaiset vielä odottaa?


Espoon Vasemmisto kantaa huolta myös henkilöstöpulasta, jota ei näillä näkymin myöskään olla millään tavalla helpottamassa ennen hyvinvointialueelle siirtymistä. Rekrytointiongelmiin esimerkiksi psykologien kohdalla olisi puututtava heti!


Lisätietoja:

Tiina Ahlfors
Vasemmiston valtuustoryhmän puheenjohtaja
tiina.ahlfors@hotmail.fi