Espoon Vasemmisto jäi yksin puolustamaan pohjoisespoolaisia

26.1.2021

Espoon Vasemmisto jäi yksin puolustamaan pohjoisespoolaisten palveluja valtuuston käsitellessä Kalajärven koulun, päiväkodin ja nuorisotilan uudisrakennushanketta. Kalajärvi on suurin tulevan Pohjois- ja keskiosien yleiskaavan keskus, joka tulee nopeimmin tiivistymään. Espoon investoinneista ja kehittymisestä pohjoinen on saanut murusia. Kalajärven koulu, päiväkoti ja nuorisotila on kaivattu hanke. Se on kuitenkin tullut juustohöylätyksi etenkin liikuntatilojen osalta.

Espoon Vasemmisto on vuoden 2021 budjetin yhteydessä esittänyt hankkeen säästötoimien kumoamista ja nyt uudelleen kaupunginhallituksessa ja valtuustossa puolustanut suuremman liikuntasalin ja kentän rakentamista, sekä uusiutuvien energioiden hyödyntämistä hankkeessa. Pidimme myös tilojen viilennysjärjestelmän rakentamista tärkeänä, koska tilat ovat käytössä kesäaikanakin.

Vasemmistoliitto esitti hankkeen palautusta nopealle kierrokselle – suunnitelmia on tehty laajasti ennen säästöhöylän iskemistä. Valtuutettu Ahlfors kommentoi maanantain valtuustonkokouksessa esitystään seuraavanlaisesti: ”Yksityiset toimijat eivät vielä hetkeen ole kiinnostuneita investoimaan tilojen rakentamiseen. Alueen elinvoimaisuuden ja viihtyvyyden kannalta kaupungin hankkeen kokoontumis- ja harrastetiloilla on siis erityisen suuri merkitys. Kalajärveltä on myös pitkä matka muualle Espooseen harrastamaan. Tämä ei ole se hanke, mistä Espoossa on syytä säästää!”Espoon Vasemmistoliiton valtuustoryhmän puolesta,

Tiina Ahlfors

Kaupunginvaltuutettu, kaupunginhallituksen jäsen

tiina.ahlfors@hotmail.fi

0452099902