Espoon Vasemmisto vaatii valtuustolta panostuksia hoitovelan ja kasvavan pitkäaikaistyöttömyyden hoitoon. Oikealta luvassa lisää talouskuria ja säästötoimia

22.9.2021

Espoon valtuuston kokouksessa 13.9 käsiteltiin teollisuusalueesta kestävän kehityksen urbaaniksi mallialueeksi muutettavan Keran asemakaavan muutosta, joka sai yksimielisen hyväksynnän.  Kerasta on tarkoitus tehdä kestävän kehityksen, kiertotalouden ja digitaalisaation mallialue.  Espoon Vasemmiston valtuutetut Tiina Ahlfors ja Kari Uotila peräänkuuluttivat puheenvuoroissaan monipuolista asuntotarjontaa, lähipalveluja, joukkoliikennettä sekä viihtyisyyttä. Ahlfors jätti myös runsaasti allekirjoituksia saaneen valtuustoaloitteen Keran Hallien palvelukeskittymän toimintaedellytysten kehittämisestä.

Valtuustossa käsiteltiin Keran lisäksi toinen osavuosikatsaus, jonka mukaan pitkäaikaistyöttömyyden kasvu on 60 prosenttia, hoitovelka pahentunut ja  terveysasemien jonot pidentyneet. Myöskään kulkukeskus ei ole ollut riittävän toimiva.  Helpottuneesta taloustilanteesta huolimatta Espoon verotulot eivät ole kasvaneet yhtä paljon, kuin muissa suurissa kaupungeissa.  Ahlfors ja Uotila vaativat pikaisia toimenpiteitä ja lisäresursseja hoitovelan, terveysasemien jonojen sekä pitkäaikaistyöttömyyden ratkaisemiseksi. Oikeisto esitti useissa puheenvuorossa ongelmien ratkaisuksi lisäsäästöjä sekä talouskuria. Myöskään muihin kaupunkeihin verrattuna heikommin kehittyvään verokertymään ei haluttu puuttua millään tavalla ja osassa puheenvuoroista haluttiin ratkaista tilanne syyttämällä maahanmuuttajia.

Espoon Vasemmisto vaatii, että tulevissa budjettineuvotteluissa pitäisi ratkaista joitakin näistä ongelmista, ettei tilanne huonone entisestään. Useissa puheenvuoroissa oltiin samaa mieltä Espoon Vasemmiston kanssa siitä, että nykyisen tilanteen ratkaisuun tarvitaan lisäresursseja. Vasemmisto vaatii myös Taloudellisesti kestävä Espoo-ohjelman uudelleenarviointia ja rajujen koulusäästöjen perumista tai lieventämistä.


Lisätietoja antaa

Kari Uotila

valtuustoryhmän varapuh.joht
karia.uotila@gmail.com
0452099902