Vasemmisto vetoaa Espoon valtuustotalon puolesta - perusteluna kestävä kehitys

5.9.2022

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Alkava politiikan syksy tuo mukanaan haasteita sote-uudistuksen vaikuttaessa moniin toimintoihin sekä talouteen. Epävarmuustekijöitä on paljon, myös johtuen Ukrainan sodasta sekä aiempien oikeistohallitusten tekemistä lyhytnäköisistä poliittisista päätöksistä, joilla Suomelle elintärkeää infraa on myyty surutta ulkomaisille sijoittajille.

Espoo on kantanut kortensa kekoon antamalla Ukrainaan viidenkymmenen tuhannen euron lahjoituksen, jolla on tarkoitus tukea esimerkiksi lasten valmiuksia käydä etäkoulua. Lahjoituksen saava Kryvyi Rih niminen kaupunki on Ukrainan presidentti Zelenskyin syntymäkaupunki. Tulevaisuudessa tarkoituksena olisi Espoon ja Kryvyi Rih:n välinen ystävyyskaupunkisopimus. 

Espoon Vasemmisto on huolissaan Espoon kaupunkikuvan kehittymisestä, asumisympäristöjen viihtyisyydestä, sekä sitoutumisesta kestävän kehityksen tavoitteisiin.  Espoon kaupungintalo puretaan aiemmin tehdyn päätöksen mukaisesti, mutta valtuustotalon osalta lopulliset päätökset ovat vielä tekemättä. Valtuustotalon osalta on vaikea löytää järkeviä perusteluita mahdolliselle purkamiselle. Espoon valtuuston oikeistosiivessä kiertotalous ja kestävä kehitys sen sijaan eivät saaneet arvostusta valtuustotalon säilyttämistä ja kehittämistä tukevina perusteluina. 


Lisätietoja:

Kari Uotila

valtuustoryhmän varapuh.joht
karia.uotila@gmail.com