Vasemmiston mielestä Taloudellisesti kestävä Espoo-ohjelma estää ratkaisemasta ongelmia espoolaisten palveluissa

15.12.2022

Vuoden viimeisessä valtuuston kokouksessa hyväksyttiin aiemmin osittain pöydälle jätetyt talousarvio ja taloussuunnitelma vuodelle 2023. Tässä kokouksessa käsittelyssä oli myös kolmas osavuosikatsaus sekä tarkastuslautakunnan raportti.

Vasemmisto on aiempinakin vuosina huomauttanut raportissa olleesta ristiriidasta ja toisti huolensa myös tällä kerralla. Tarkastuslautakunta suosittelee pitämään kiinni Taloudellisesti kestävä Espoo-ohjelmasta eli niin kutsutusta TAKE-ohjelmasta ja katsoo sen velvoittavan sekä viranhaltijoita, että päättäjiä. Samaan aikaan tarkastuslautakunta muissa suosituksissaan kuitenkin sanoo, että tarvittaisiin lisää työntekijöitä ja esimerkiksi kiireettömän hoidon jonot ovat venähtäneet pitkiksi.

”Tässä on ristiriita. Samaan aikaan meillä olisi tässä mahdollisuuksia reagoida, mutta päällämme on kuristusvyö, joka estää tämän reagoimisen.” Vasemmiston valtuutettu Kari Uotila sanoo. Espoossa tunnistetaan ongelmat, mutta tiukka talouskuri estää tekemästä tarvittavia toimenpiteitä.

Valtuustossa esitettiin huoli Espooseen valmistuvien asuntojen määrästä. Vasemmisto otti jälleen kantaa asuntotuotannon puolesta ja muistutti, että vaikka nyt valmistuu paljon asuntoja, joista osa jää tyhjilleen, tulevina vuosina kaikki asunnot ovat tarpeen. Riittävä asuntotuotanto takaa sen, että Espoossa on mahdollista asua myös jatkossa sekä omistus-, että vuokra-asunnoissa.

Espoon Vasemmiston valtuustoryhmä kiittää kaikkia viranhaltijoita, muita poliittisia ryhmiä, kansalaisia sekä vasemmiston aktiiveja ja kannattajia menneestä vuodesta ja toivottaa kaikille rauhaisaa joulun ja uuden vuoden aikaa.

 

Lisätietoja:

Kari Uotila

valtuustoryhmän varapuh.joht
karia.uotila@gmail.com
0452099902